azizielias featured

AKU

9:36 PTGAzizi




بســــــــــــــم الله الرحمن الرحيم
Salam maal hijrah buat semua sahabat2 aku, akh wa akhowat dan muslimin muslimat di alam maya ini. Coretan kali ini adalah sambungan dari dari entry bertitle "AKU" yang lepas. ok, sambil2 keje kat restoran tu, ade jgk gatal2 kaki g cari keje lain. dalam masa keje tu jgak la aku amek lesen moto (pakai duet Mak ('',) ). keje yang aku maksudkan tu adalah.......ARMY, hehe....ms tu gila nak masuk tentera. first skali g pemlhan untuk jawatan rendah TUDM kat Teluk Air Tawar, Penang. aku g dgn my cousin. mmmmm....tak lepas sbb tuttttttttttt. lpas tu g lg satu pmilihan plak, kat tempat yang same tapi TLDM. suma dah lepas tapi mase ujian kecergsan aku blah, penat (stamina tak dak). sbnarnya smangat nak keje dah kurang sbb tawaran ke IPTA dah dapat mase tu, so ms tu giler nak blaja plak. maklum la, ape yang d arap2kan dr kecik akhirnya jatuh jgk ke riba...(ALHAMDULILLAH). ok, masuk bab dapat u plak. hari sabtu dalam bulan 6 klo tak silap, aku g summit bukit mertaja dengan spupu aku, saje jalan2. mcm biasa, masuk cc dulu layan chat. crite pasal chatting ni, almost 3 years dah tak berchating smenjak sambung blajar . ari tu nasib baek orang tak ramai so dapat pc yang depan, bkan ape, pc blakang hampeh sket. dalam pikiran ms tu takde tebyang yang laen dah melainkan nak cek result pemohonan ke IPTA. bedebar2 sgt mase tu sbb that is my future. mcm biasalah, ape2 pun kena masukkan ic dulu klo nak cek...2 3 jgk ulang taip no ic sendiri. rasa mcm tak yakin je. kali yang ke-3 taip, akhirnya aku tekan jgk butang ENTER yang pada aku mcm nak tarik picu bom. TAHNIAH!!!! ANDA BERJAYA D TAWARKAN KE PROGRAM IJAZAH PERTAMA, IJAZAH SARJANA MUDA SYARIAH DAN KEHAKIMAN DI KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MALAYSIA. Tepaku, terkebil2 biji mata ni....(mcm kena bom klo maen game call of duty). Syukur ALHAMDULIILAH, tu lah ungkapan kata2 yang pertama terbit dari mulut ni. apa lagi, tak ingat apa dah mase tu, gembira bercampur sedih sbb besyukur sgt2. aku seluk dalam poket sluar, capai nset n trus call Mak....saufa insyaallah

You Might Also Like

0 ulasan