azizielias

Ganu Kite

8:55 PTGAzizi

Bismillahirrahmanirrahim


Assalamualaikum...di harapkan akh dan akhowat sekalian smua sihat-sihat belaka. dah lama sgt tak post entry. so, mlm ni ada kesempatan sket...dua minggu yang lepas, takde masa nak menjengah blog aku ni sbb tak lekat kat umah. 

Perkampungan Hadhari....program ni la yang buat aku tak lekat kat umah. Alhamdulillah, aku dapat pegi ke dua2 tmpat. yang first kat shah alam n den kat trengganu. letih yang teramat sgat....kat shah alam, aku follow NowSeeHeart buat live show kat booth Akademi Aidit SdnBhd. aku joen jgk tapi maen shaker je la ('',). 

Personally, entertain sgt2 sbb feel live show mggunakan muzik instrumen dgn nyani live guna minus one laen sgt. sbb tu the singaporean love with the liveband show. dua ari aku kat situ, dari pg smpai ke ptang, jamming je. nak rest pun ms time solat je tapi aku enjoy sgt2 n that time i believe n i know that NSH is d masyuk one. vokal diorang mantap sgt, so tak heran la diorang bleh dpt AIM. aku bkan nak puji sesape tapi sape2 yang d best, d masyuk, i'll do d same one, same je. 

Terbaru, aku g terengganu...aku mmg nak pegi sgt sbb dalam m'sia ni trennganu je tak pernah jejak so, bile dah ade rezeki aku sambar je la. Ari jumaat pg pkl1 aku btolak dari kl dengan sebuah Van Pregio...aku yang drive, dah la tak pernah bwk van('',). 

so far,perjalan ke trennganu smooth je...syukr ilallah. pjalanan dr Kl ke Kuala trengganau ambek mase dalam 6 jam, lbih kurang dkat 500km jgk la. perjalanan dr kemaman ke KT cantek sgt sbb sblahnye laut yang so beautiful, cantek sgt. aku tak dapat nak gambarkan mcm mane tapi ciptaan Allah is d greatst one. 

Alhamdulillah, wlaupun pjalanan smooth tapi sesat jgk skjap sbb nak cr Hotel Grand Continental kat Kt tu. tp at last jumpa jgk, smpai2 je, trus naek bilik tido. ptg pkl 5 g taman tamadun islam, tapak perkmpngn hadhri. its a nice place, spanjang jalan masuk ke tmpat tu, ade replika masjid2 dalam dunia ni. smua masjid ada n nampak real sgt...tak terkecuali masjid negara kt. tapi yang menjadi tumpuan kat situ masjid kristal la...masjid kristal klo mlm2 lwa gile, klo nak tau blkeh tgk kat channel9('',). 

Malamnya pla konsert malam penghayatan, artis yang buat show mlm tu, NSH, Rabbani, Mua'dz, Mirwana n Akhbar. aku mlm tu jd cameraman la, tp gambarnye takde pun sbb bkan camera aku('',). lbih kurang pkl12, konsert abes....trus gerak blik hotel, mandi2 n trus gerak blik KL. :'( tak puas sbnarnya, bkn pegi mane pun tp takpe, ade rezeki bleh g bcuti, honeymoon ke...hehe.

You Might Also Like

0 ulasan