instinct

Instinct, Production, Puasa, Aqmal & Pejai

11:42 PGAzizi




Assalamualaikum, Ramadhan Kareem....Bersua kembali setelah sekian lama xsentuh2 blog aku ni. Nak kate keje banyak tu, bese je cuma tak brkesempatan nak update. klo nak cite tu, mcm2 cite dah bleh tlis kat dalam ni. Tp tu la, campur ngan keje, campur ngan malasny lagi, mcm ni lah jdny...huhu.

For ur informtion, yg kat ats tu v.clip instinct yg official. mmg simple je, xbnyk shot sbb benda org nak bg kan...yg penting alhamdulillah, aku bsyukur sbb siap jgk akhirnya...huhu. actually bewarna tp aku saja itam putihkan video tu sbb saje...hehe. Nway syukron kathiro bagi suma yang tlah terlibat dalam penghasilan v.clip resah ni...tima kasih banyak2.

Mmmmm...rasa2 dah 3 4 bulan jgk aku menyepi, ntah mcm mane ntah, aku bleh terjebak dalam dunia production house plak. satu benda yang xpernah d pikrkan nak buat sebelum ni, alih2 dah terjebak masuk plak. first skali, aku joen Drama Hero Malaysia, xtau la bile nak klua kat TV2 tu...bukan blakon tau, huhu...mula2 tugas aku hanylah sebagai handy je..handy ni tgas dia keje usung air pegi sane pegi sini n makesure tmpt pggambaran clear dr sampah sarap tp ntah mcm mane plak, bdk prop wat hal...nah, aku kena tlong backup plak. Penat....mmg xbleh di gambarkan mcm mane penat tu...mmm. it takes about 12 days to completed all d scene. BUT...its so intersting sbb aku dapat lagi satu pengalaman baru ('',). Baru2 ni plak, baru je abes wat rakaman untuk Program pentas Pesona...maen kat TV2 jgk nnt. yang ni plak wat kat dalam studio...kat studio MMU Cyberjaya. lima hari aku kat sane smpai xsempat nak g konvo member...mmmm :( padahal dkat je pun, kat PICC tp nak wat mcm mane, kerja kan...ok, program ni mlibatkan beberapa org artis Tempatan, dah lupa dah brapa org....antaranya, shiela OIM, winnie kok, deja Moss, Dina, faradhia, Tomok, Fiq, Siti sarah, fazley Zainal, Hazami,ferhad...mmm, yang ni je yang aku ingat ('',).

Hari ni genap spluh hari kita brpuasa...n spluh hari jgk la xprnah g bazar bli juadah utk bkk pose. sepanjang mmgu lpas keje bjalan je, asyk bkk dlam kete je...huhu. d Latest one, Jumaat lepas...aku ade klas mlm tu, so dah ckp kat stdent2 aku nak wat klas mlam tu, kul 8 smpai 10....xpela, aku ajak My Pren Pejal sbb ade ehem2 sket nak wat...hehe n pada ms yang same adek dia yang blaja kat matrik gmbang ade ngan kitorang ms tu. so, lpas je amek adek dia, kitorang btolak ke Nilai la, lbh kurang dlm kul 5.00ptg mcm tu dr kl...nasib xbaeknya, jam teruk plak...aduh...dia punya jam bkan truk bese2 dah, truk tahap luarbiasa...ms tu, semua jalan KL, Jalan nak Masuk KL, Jalan nak kluar KL...sesak x bgerak....pelik2. xpenah2 jd mcm tu. xpela...sabar2, pose kan...kami pun meneruskan prjalanan dgn penuh kessabran skali smpaila exit masuk higway mex. masuk mex sbb xnak lalu sg besi...klo x esk pagi baru sampai nilai...huhu. Ms kat Mex mmg aman tenteram, ape lagi...si pejal pun punya tekan minyak la...pecut sepecut2nya...aleh2..huhu...ni yang malas nak citer ni...mmm, aleh2 kete mragam plak...waaaa. tgh highway plak tu. jwabnya...smayang kat RnR...bkak Pose pun Kat RnR ('',).

Dah xlarat nak menaip dah...ni nak besiap2 g pahang plak pas zohor, aku ngan aqmal teman pejal g antar adek dia blik matrik plak. Ntah bile plak nak entry post baru plak xtau la, tapi walau mcm mane lame skalipun, aku akan cuba utk entrykan post yg baru ('',)

ilalliqa'...saufa nuqobil insyaallah...ramadhan kareem n Slamat Hari Raya...('',)

You Might Also Like

0 ulasan