informasi

The Best Airlines of 2015

8:30 PGAzizi Elias

Bismillahirrahmanirrahim....

Ramadhan Kareem...Selamat pagi semua :) pagi ni tetiba rasa nak cite pasal The Best Airlines 2015...Dulu xpernah nak amek tau pon...semenjak dua menjak ni curious plak nak amek taw..hehe...saja ja...maklumat sampingan :)

Maklumat ni bleh dapat kat web http://www.worldairlineawards.com/ Sebenaqnya nak tgk MAS punya result mcm mana..tapi tula...memang dah agak pon...prestasi yang agak kurang dan tak memberangsangkan..mmmm


The world's Top 10 Airlines of 2015*
1   Qatar Airways
2   Singapore Airlines
3   Cathay Pacific Airways
4   Turkish Airlines
5   Emirates
6   Etihad Airways
7   ANA All Nippon Airways
8   Garuda Indonesia
9   EVA Air
10  Qantas Airways 

*Malaysia No.24 (previously 18)

Bagi kategori World's Best Cabin Staff, MAS di kedudukan Ke-5. Tahun ni, Garuda Indonesia won the title. 


Dalam dok ushar2 tu ternampak satu kategori ni, The World's Best Low-Cost Airlines in 2015, klik ja...wahhh!! compem la Air Asia...Tahniah!!!!

Tak maw cerita banyak2, Award ni ada beberapa kategori actually; boleh klik link kat bawah ni...

GLOBAL AWARDS

World's Best AirlinesAirline Rating 1-100Best Low-Cost AirlinesBest Airline Cabin StaffBest Regional AirlinesMost Improved AirlinesBest Leisure AirlinesBest Airport ServicesBest Airline AllianceBest Inflight EntertainmentBest Airline Cabin CleanlinessBest Airlines - TransatlanticBest Airlines - Transpacific

BEST BY CABIN

First Class - all categoriesBusiness Class - all categoriesPremium Economy - all categoriesEconomy Class - all categories

CATEGORIES

A-Z of Award WinnersBest Airlines - by RegionBest Airline Staff - by RegionBest Independent Airport LoungeBest Airline Spa Facility

You Might Also Like

0 ulasan